advies bij hosting en consultancy diensten

Wat is de beste vorm van hosting die bij jouw organisatie past? Dat is een van de vragen die we met onze klanten beantwoorden als we advies geven over hosting. Daarbij kijken we samen met een ervaren consultant naar de complexiteit van de website of applicatie en naar de wensen en mogelijke risico's - en hoe we die kunnen uitsluiten. Maar er zijn meer redenen waarom consultancy zorgt voor blije gezichten.

advies bij hosting

De vorm waarin er wordt gehost, een shared of private omgeving, is pas van belang na het doen van een uitgebreide inventarisatie. Wat zijn bijvoorbeeld de wensen op het gebied van veiligheid, snelheid, uptime, beschikbaarheid en geografische locatie van de servers? Continuïteit garanderen is daarbij altijd het doel. Daarnaast wordt tijdens het advies gekeken welke applicaties moeten worden gehost, hoeveel data deze applicaties verwerken en welke capaciteit daarvoor noodzakelijk is. Advies zorgt voor duidelijkheid bij twee partijen en zorgt voor een goede gezamenlijke start.

 

hulp bij tenders

De hosting makelaar levert ook advies bij het uitschrijven van technische briefings of tenders. In selectieprocedures rondom gehoste services speelt digitale veiligheid, duidelijke SLA’s, wet- en regelgeving zoals AVG en betrouwbare communicatie een steeds grotere rol. Voor diverse partijen bieden wij een ‘Second Opinion Advies’ om er zeker van te zijn dat wat wordt geoffreerd en beloofd ook kan worden geleverd. Zo niet, dan onderzoeken we samen of er toch alternatieven zijn om aan de eisen van de tenderaanvraag te voldoen.

 

stresstest van hostingomgevingen

Onze consultants worden ook ingeschakeld door opdrachtgevers om hostingomgevingen van onszelf of van derden te (stress)testen. Zeker met de toename van malware en ransomware worden zij vaker ingeschakeld om dreigingsanalyses te maken en mogelijke risico’s in kaart te brengen. Na het doen van uitgebreide tests ontvangt de opdrachtgever een lijst met resultaten en voorgestelde verbeterpunten naar aanleiding van onze security audit.

 

overnametrajecten

Economisch gezien gaat het goed, het aantal bedrijfsovernames neemt toe. Met als gevolg dat er bij overnametrajecten sprake is van een wirwar aan gehoste oplossingen, randapparatuur, domeinnamen, systemen, processen en applicaties. Daarom worden onze consultants steeds vaker als sparringpartner ingezet om professionele inventarisaties te maken. Zodat de nieuw te vormen onderneming ook eerder aan de slag kan gaan.

 

gebruikmaken van onze consultancy diensten?

Happy hosting! Wij houden ervan om zaken van A tot Z te regelen. Of het nu gaat om advies bij hosting, een tenderaanvraag, een uitvoerige test of het begeleiden van een overnametraject.

Meer weten? Neem hier contact met ons op of bel naar telefoonnummer: 0297 – 745 160.

Case studies


laat contact met je opnemen

Support
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

geef hieronder je interesse