Is jouw domeinnaam nog vrij?

Check het snel en eenvoudig

Domeinnamen

Geen bedrijf, goed doel, organisatie of andere instantie kan nog zonder domeinnaam. En dus regelt De Hosting Makelaar voor haar klanten de domeinnaam, of domeinnamen. Want alleen met een internetadres, een domeinnaam, ben je online aanwezig en doe je dus mee.

Domein, een naam in het DNS

Een domeinnaam, of kort ‘domein’, is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem waarmee elke server of site een online identiteit krijgt. Het domein verwijst naar een computeradres dat uit nummers bestaat. Omdat dat natuurlijk heel onhandig is, werken we met domeinnamen die het liefst vertellen wie we zijn of wat we doen. Zoals onze domeinnaam: ‘dehostingmakelaar.nl’.

Check jouw domein

Een domeinnaam kun je alleen registreren, claimen dus, als die nog vrij is. Ga je een nieuw bedrijf starten of wil je voor een nieuwe vestiging of service een eigen website? Kijk dan ook of de gewenste domeinnaam nog vrij is. Of zoek op varianten daarvan. Via onze domeincheck kun je snel en eenvoudig controleren of het domein van jouw keuze nog beschikbaar is.

Registreren domeinnaam

Is de door jou gewenste domeinnaam nog vrij, laat deze dan snel registreren. Dat doen wij graag voor je. De Hosting Makelaar is namelijk ook een zogenoemde domeinnaam registrar. Dat betekent dat wij in opdracht van bedrijven, instellingen en, of personen domeinnamen met tal van verschillende domeinnaamextensies kunnen registreren.

Aankopen domeinnamen

Is het door jou gewenste domein al geregistreerd? Dan is het soms mogelijk om dit over te kopen. Natuurlijk wil je daar niet teveel voor betalen. Neem daarom voor het overkopen van domeinnamen ook contact op met De Hosting Makelaar. Wij helpen je graag met de waardebepaling van een domeinnaam en de aankoop daarvan.

Verkopen domeinnamen

Heb jij een domeinnaam die je niet meer gebruikt? Of wil je die verkopen omdat het lucratief lijkt? Ook dan staan onze makelaars voor jou klaar. Vertel ons welke domeinnaam jij wilt verkopen en wij zoeken een geschikte koper voor je en helpen je de koop rond te maken.

Meer weten over domeinnamen?

Voor al jouw vragen over domeinen en de registraties daarvan staan onze makelaars voor je klaar. Neem jij contact met ons op?ˆBoven