Is jouw domeinnaam nog vrij?

Check het snel en eenvoudig

E-mail - POP/IMAP

POP of IMAP zijn e-mailoplossingen die voor veel zzp’ers, particulieren en bij losse projecten erg geschikt zijn. Elk maakt het mogelijk om op een andere manier met jouw e-mail om te gaan. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren en natuurlijk jouw eigen voorkeur.

POP/IMAP e-mail

POP3 of IMAP?

De meest bekende e-mailoplossing is de POP3. Daarmee worden de volledige e-mails via een e-mailprogramma zoals bijvoorbeeld Outlook, op jouw pc, notebook, smartphone en elk ander gewenst apparaat, binnengehaald. Met IMAP worden de e-mails bewaard op onze e-mailserver. De e-mails kun je via een e-mailprogramma op apparaat bekijken. Open je de e-mail ook, dan wordt die volledig binnengehaald maar blijft het nog wel bewaard op de e-mailserver.

POP3 e-mail

Met POP3 kun je ervoor kiezen om een kopie achter te laten op de server. Deze blijft dan bijvoorbeeld 7 dagen daarop staan. Doe je dit niet, dan verdwijnt de e-mail van de e-mailserver zodra je het downloadt via het e-mailprogramma. De e-mails kunnen maar een keer gedownload worden. Ze nog een keer binnenhalen op een ander apparaat is niet mogelijk, tenzij de kopie op de server daar goed op ingesteld staat.

IMAP e-mail

Bij IMAP blijven de e-mails op de e-mailserver en kunnen ze op meerdere apparaten via een applicatie worden weergegeven. Van de e-mail is dan alleen de header zichtbaar zodat het apparaat dat de e-mail toont niet veel capaciteit nodig heeft. Wordt de e-mail verwijderd, dan verdwijnt deze ook van de e-mailserver. Verstuur je een e-mail vanaf jouw telefoon, dan zie je die ook in de ‘verzonden berichten’ op jouw computer terug.

Veilig e-mailverkeer

Welk programma je ook kiest, de veiligheid van het e-mailverkeer is gegarandeerd. Want vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat op beide e-mailoplossingen de inkomende e-mails standaard worden gecontroleerd op spam, phishing, malware en virussen via een basis spam- en virusfilter.

Persoonlijk advies bij POP3 of IMAP?

Misschien twijfel je nog tussen POP3 of IMAP. Dat is geen probleem. Bel ons even en we bespreken graag met je hoe jij werkt en waar jij behoefte aan hebt. Zo kunnen we jou snel de beste e-mailoplossing adviseren die voldoet aan jouw wensen.

 ˆBoven