container hosting: welcome to the future!Ben je op zoek naar een betrouwbare, snelle en makkelijk schaalbare hosting? Dan moet je container hosting hebben! Container hosting biedt veel voordelen en kansen. Lees snel wat het voor jou kan betekenen.

wat is container hosting?

Container hosting is hosting op basis van bijvoorbeeld Docker containers. Je kan het zien als een verregaande vorm van virtualisatie. De eerste stap in deze richting waren virtual servers: fysieke servers worden softwarematig verdeeld in virtual servers, met elk een eigen besturingssysteem en resources. Door met containers te werken, is het mogelijk om binnen een besturingssysteem geïsoleerde ruimtes te creëren. Hierin kan je, onafhankelijk van het onderliggende besturingssysteem en andere softwarepakketten, software draaien.

Het grote voordeel is dat het hierdoor erg weinig overhead heeft, heel lightweight is en dat je het veel makkelijker kan verplaatsen in vergelijking met virtual servers. Omdat het op basis van images werkt, maak je in no-time nieuwe containers aan.   

voordelen van container hosting

Zoals hierboven al wordt vermeld, is een van de voordelen dat het erg lightweight is (denk aan megabytes tegenover gigabytes!) en daardoor een high performance heeft. Een ander voordeel is de opstarttijd: containers hebben nagenoeg geen opstarttijd. Daarnaast gebeurt de installatie door middel van een image. Geen zorgen meer over het installeren, configureren en onderhouden van je server. In no-time is het klaar voor gebruik. Met container hosting schaal je bovendien automatisch op en af, zonder downtime. Omdat je alleen betaalt voor wat je verbruikt, is het maximaal kostenefficiënt.

managed kubernetes

Kubernetes is een open-source systeem, waarmee je grote groepen containers en containerized applicaties kunt beheren. Zo’n containerplatform vormt de ideale basis voor een high performance infrastructuur. Hoewel het zonder meer een geweldige oplossing is, is het niet eenvoudig in gebruik. Wil je niet tegen de complexiteit van onder meer de inrichting en het beheer aanlopen, maar volledig ontzorgd worden? Kies dan voor een van onze SLA’s. Wij nemen dan de volledige verantwoordelijkheid van het inrichten, het managen en 24/7 beschikbaar houden van uw containerplatform op ons. Daarbij krijgt u garanties over uptime, performance en proactieve monitoring.

Wij bieden container hosting aan op de volgende platformen:

  • Google Cloud
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Microsoft Azure
  • Alibaba Cloud
  • Private Clouds


Wil je meer informatie over Docker, container hosting of managed Kubernetes? Neem dan vrijblijvend contact op, wij helpen jou graag verder.

Case studies


laat contact met je opnemen

Support
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

geef hieronder je interesse