Is jouw domeinnaam nog vrij?

Check het snel en eenvoudig

Een eigen virtuele server

Met een eigen virtuele server, ofwel een VPS (Virtual Private Server), is de website of webapplicatie overal en altijd snel bereikbaar. Het is virtueel, dus je hebt weliswaar niet een eigen tastbare server maar je profiteert wel van de voordelen daarvan zoals continue beschikbaarheid, hoogwaardige dataopslag en eenvoudig opschaalbaar. De continuïteit en veiligheid van de website en bijbehorende gegevens komen dus niet in gevaar.

Altijd goed bereikbaar

De virtuele server heeft een plek op een fysieke server samen met veel andere virtuele servers. Samen vormen ze een platform, maar zijn wel elk een eigen ‘eilandje’. Zo beïnvloeden de capaciteiten en activiteiten op andere servers nooit die van jou. En wordt het toch ‘te druk’, dan wordt de virtuele server automatisch en snel verplaatst naar een rustiger platform zodat jouw server altijd goed bereikbaar blijft.

Voor sites met meer dataverkeer of privacygevoelige data

Een virtuele server is geschikt voor bedrijven die grotere websites hebben met meer dataverkeer en, of sites beheren met privacygevoelige data. Op de eigen server is deze data beter beschermd. Door de flexibele schaalbaarheid van een virtuele server groeit deze server automatisch mee. Dat is handig als er plots een piek in belasting van data is of de site rustig aan is doorgegroeid en inmiddels toe is aan meer capaciteit.

Meer weten over een virtuele server?

De professionals van De Hosting Makelaar zijn bekend met alle mogelijkheden van hosting en kunnen daardoor goed inschatten welke vorm van hosting het beste past bij jouw bedrijf. Wil je persoonlijk advies of meer weten over de mogelijkheden van een eigen virtuele server? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer.ˆBoven