redundant hosting. optimale veiligheid en hoge performanceContinuïteit, productiviteit en veiligheid is in bepaalde situaties topprioriteit. Denk bijvoorbeeld aan een webshop die nooit stil mag vallen, het verwerken van persoonlijke gegevens op websites of het vertrouwelijk blijven van privacygevoelige informatie in de medische sector. Een managed redundant clusteroplossing is een zeer geschikte oplossing voor applicaties die bedrijfskritisch zijn, veilig en snel moeten worden verwerkt en die nooit stil mogen vallen.

wat is redundant hosting?

Redundant hosting is een tweeledige oplossing. Dat betekent dat twee Virtuele Private Servers (VPS) met dezelfde inrichting worden uitgevoerd. In deze managed omgeving vindt load balancing plaats. Dat wil zeggen dat het dataverkeer automatisch logisch wordt verdeeld over de server die op dat moment de meeste capaciteit beschikbaar heeft. Het is een betrouwbare, stabiele oplossing met een minimale downtime, omdat bij eventuele uitval de twee Virtuele Private Servers elkaar opvangen. Doordat het bij redundant hosting om applicaties gaat die nooit stil mogen vallen, wordt deze managed omgeving altijd aangeboden met een Service Level Agreement (SLA). Daarin worden afspraken gemaakt over prestatie-indicatoren en kwaliteitseisen op het gebied van onder andere beschikbaarheid en downtime.

optimaal veilig voor privacygevoelige informatie

De bescherming van persoonlijke gegevens heeft met de komst van de AVG wetgeving, Algemene Verordening Gegevensbescherming, nog nooit zoveel aandacht gekregen. Mede door deze eis voor betere bescherming van persoonlijke data nemen financiële instellingen, gemeenten en medische bedrijven diensten af bij de hosting makelaar. De managed redundant hosting oplossing host deze privacygevoelige data volgens ISO NEN certificering. Vanwege de beveiliging op het gebied van informatie en infrastructuur brengen we onze diensten onder bij onze ISO9001, ISO270001 én NEN7510 gecertificeerde partner. ISO270001 en NEN7510 zijn nationaal en internationaal erkende standaarden voor informatiebeveiliging.

een schaalbare managed omgeving

Naast betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid is schaalbaarheid een belangrijk voordeel van managed redundant hosting. Dat betekent dat bij verdere groei en het intensievere gebruik de capaciteit op alle denkbare fronten kan worden uitgebreid. Zodat klanten bijvoorbeeld altijd snel toegang hebben tot jouw website of webshop en een betere klantervaring hebben. De benodigde servers worden op Virtual Dedicated Servers ondergebracht op ons hostingplatform in het datacenter.

continuïteit, hoge performance en veiligheid van het datacenter

Een datacenter mag nooit uitvallen, want dan is het bestaansrecht verdwenen. Vandaar dat het datacenter twee onafhankelijke energieleveranciers heeft om bij uitval van stroom altijd noodstroom beschikbaar te hebben. Daarnaast bieden we met redundant hosting niet alleen dubbele servers, maar ook dubbele voedingen per server. Daarmee wordt uitval nagenoeg geheel voorkomen.

De hoge performance wordt gegarandeerd doordat de servers direct aangesloten zijn op de AMS-IX* en er via twee transitpartners de beschikking is over redundant uitgevoerde 100Gbit lijnen. Door deze drie connectiviteitspartners weet u zeker dat uw data altijd snel bij de bezoekers van de applicatie wordt afgeleverd. Belangrijk omdat snelheid steeds vaker een bepalende factor is om klanten in contact te houden.

Tot slot de veiligheid van het datacenter. Ons redundant hostingplatform is voorzien van een uitgebreide securitylaag. Daarbij worden niet alleen potentiële lekken of risico's gedetecteerd, maar ook kwaadwillenden geblokkeerd nog voordat ze bij website- of databestanden kunnen komen. Met een verwachte toename in het aantal malware en ransomware aanvallen is dat een rustgevende gedachte.

*De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is het belangrijkste internetknooppunt van Nederland. Een zeer groot deel van het internetverkeer met het buitenland en de gegevensstroom tussen Nederlandse internetproviders wordt afgehandeld via het netwerk van AMS-IX.

samenvattend

Door gebruik te maken van managed redundant hosting wordt het volledige beheer voorzien van een SLA, in handen gelegd van De Hosting Makelaar. Daarbij zorgen we ervoor dat jouw hostingomgeving de hoogst mogelijke uptime heeft, veilig is en vooral optimaal presteert. Zodat je zelf kunt focussen op de business en het ontwikkelen van nieuwe projecten. Door de actieve monitoring en het proactieve management van jouw redundant hosting clusteromgeving signaleren we eventuele storingen en vangen we deze af. Nog voordat ze van invloed kunnen zijn op jouw dienstverlening richting klanten.

welke bedrijfskritische applicaties verdienen deze aandacht?

Ongetwijfeld zijn er applicaties of processen te benoemen die om een betere performance of een grotere veiligheid vragen. Neem hier contact met ons op als redundant hosting je hierbij kan helpen.

Case studies


laat contact met je opnemen

Support
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

geef hieronder je interesse