shared hosting, goedkoop, flexibel en zorgeloos hostenEen van de mogelijkheden van hosting - naast bijvoorbeeld het hebben van een Virtuele Private Server -  is shared hosting. Het is het samen delen van een oplossing. Dat levert een aantal interessante voordelen op.

een goedkope manier van hosting

Delen past goed bij onze digitale maatschappij. We hebben apps waarmee we snel ‘groene wielen’ kunnen huren zonder dat we zelf een dure investering voor de aankoop van een auto hoeven doen. Shared hosting werkt volgens hetzelfde principe. Je bent geen eigenaar van een fysieke server en hebt niet te maken met maandelijks terugkerende onderhoudskosten. Shared hosting is dus relatief goedkoop, omdat je een deel van een server huurt.

flexibel aanpasbaar en uit te breiden

Wanneer je meer capaciteit nodig hebt, geef je dat gewoon aan ons als hostingprovider door. Daardoor kan  je direct gebruikmaken van extra capaciteit. We weten uit ervaringscijfers van onze klanten hoeveel capaciteit we beschikbaar moeten houden om meerdere organisaties op één server te laten werken.

geen zorgen over onderhoud

Vergelijk het maar met de servicekosten van een huurappartement. Je hoeft je niet bezig te houden met rekeningen van de schoonmakers of het onderhoud van de lift. Wel heb je de garantie dat wat je huurt goed wordt onderhouden.

waarom zou je voor andere hostingpakketten kiezen?

Niet iedere organisatie wil hosten in een gedeelde omgeving. Vandaar dat we ook drie argumenten beschrijven waarbij het bijvoorbeeld beter is om voor een Virtual Private Server te kiezen. Shared Hosting kent namelijk: 

een grens aan de capaciteit

Terug naar de vergelijking van het delen van een auto. Je kunt niet honderd personen één auto laten delen, want dan zullen veel gebruikers vertraging ondervinden. Shared hosting heeft dus ergens een grens wat betreft de capaciteit. Uitbreiden kan, maar er zit een limiet aan. Zware applicaties, bijvoorbeeld een webshop met veel klantverkeer, wil je liever op een VPS of in een redundant hosting-oplossing hosten.

mogelijke uitdagingen waar je zelf niet schuldig aan bent

Omdat je met meerdere gebruikers en organisaties gebruikmaakt van een gedeelde server, kunnen er zich problemen voordoen waar je zelf geen invloed op kunt uitoefenen. Delen kent soms ook de nadelen van iemand anders verkeerde gebruik.

minder maatwerk

Met shared hosting zit je vast aan een bepaalde formule. Het is immers huur en daarbij neem je af wat er door de verhuurder aan mogelijkheden wordt geboden. Houd daar rekening mee als jouw onderneming meer maatwerk heeft, nu of in de nabije toekomst.

een goed hosting advies nodig?

Met alle plezier verduidelijken we de verschillende alternatieven. Neem hier contact met ons op of bel naar telefoonnummer: 0297 – 74 51 60.

Case studies


laat contact met je opnemen

Support
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

geef hieronder je interesse