het opzeggen van een domeinnaam - de risico's

10-12-2018

Denk twee keer na voor je een domeinnaam opzegt. Als een domeinnaam vrij is, kan iedereen die vastleggen - wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Ergens komt een moment dat je de domeinnaam niet meer gebruikt. Zodra een domeinnaam is opgeheven, wordt deze na een quarantaine-periode vrijgegeven.

De naam is dan weer beschikbaar voor iedereen. Echter, zie je steeds vaker dat domeinen direct weggekaapt worden en in sommige gevallen misbruikt worden.

registratie door andere partijen

Als je een domeinnaam opzegt waar voorheen ook e-mail op draaide, houd er dan rekening mee dat sommige klanten dit e-mailadres nog in hun adresboek hebben staan. Een oplossing hiervoor is om het domein te behouden en een catch-all aan te zetten. Zo voorkom je dat vertrouwelijke mails in handen komen van de verkeerde partij.

Of wat te denken van oude inlogaccounts. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan wordt deze naar het e-mailadres gestuurd wat je dus niet meer hebt. Ook hiervoor geldt dat internetcriminelen dit dus ook kunnen opvragen als ze je oude domeinnaam hebben weten te bemachtigen.

wel of niet opzeggen?

Bedenk dus goed wanneer je een domeinnaam opzegt of er nog zaken gekoppeld zijn aan het domein. Zeg een domeinnaam pas op als er geen activiteit meer is op het domein. Wacht desnoods nog een jaar om te monitoren wat er nog binnenkomt op het oude domein.

twijfel?

Neem gerust contact met ons op om de afweging te maken voor het opheffen of het verlengen van een domeinnaam.

Terug naar het overzicht

Case studies


laat contact met je opnemen

Support
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

geef hieronder je interesse
Wij zijn Savvii
Lees meer