Hosting 2.0: Wat koopt u eigenlijk?

01 november 2013

Hosting is een allesomvattend woord voor al uw data die ergens online te vinden is. Of het nu gaat om een website, mail of online applicatie; alles draait tegenwoordig online in een van de vele datacenters. Maar hoe is het bij u geregeld?

Ondanks dat wij zelf al ruim 12 jaar hosting verkochten werden wij afgelopen 7 juli 2013 geconfronteerd met de grootste crash die op papier onmogelijk leek. Ruim 1500 klanten gingen offline. Hoe goed je dan de zaken ook geregeld hebt, op dat moment kun je maar 1 calamiteiten plan volgen en dat is oplossen. Inmiddels ligt de ramp achter ons en hebben we gelukkig alles kunnen verhelpen of een oplossing kunnen bieden.

Uiteraard was dit voor ons ook het moment om alles radicaal om te gooien. Waar 12 jaar geleden een domeinnaam bijzaak was is het vandaag de dag de levensader van een bedrijf. Heeft u zich weleens afgevraagd wat het risico is als uw website en mail niet meer te bereiken zijn?

In de weken na de crash hebben we veel gesprekken gehad met collega hostingpartijen. Ons besluit was dan ook om de hosting volledig te gaan uit besteden aan de specialisten die enkel hosting als core business hebben. Door deze switch kunnen wij de klant transparant adviseren en bewust maken wat hij koopt. Op 1-9-2013 vieren wij de geboorte van De Hosting Makelaar.

Ik had eigenlijk verwacht dat er al veel partijen zich bezig zouden houden met dit soort advies, echter op een paar vergelijkingssites na bleek het nog niet te bestaan. Voor ieder bedrijf dat afhankelijk is van zijn hosting moet er een goede oplossing worden bedacht. Dit kan enkel als je deze oplossing met specialisten samenstelt. Belangrijk van een adviseur is dat hij niet afhankelijk is van één enkele partij. Hij kan bij elke hostingpartij inkopen, maar er blijft altijd een risico.

Er is geen setup zonder een zwakke plek of risico. Dit is ook prima af te dekken met een calamiteiten plan waar de mogelijke risico's bekend zijn ligt en er een scenario voorbereid is.

Ik verwacht dat wij met De Hosting Makelaar een volgende stap maken. Wij willen eerlijk advies geven en met het oog op de toekomst is dit ook noodzakelijk. Want één ding is zeker, hosting zal alleen maar belangrijker worden komende jaren.


Naar het overzicht

 

20sep
iOS 11 geeft problemen met Office 365, oplossing onderweg
Apple lanceert iOS 11. Ben je gebruiker van Office365? Dan kun je even geen mails versturen.
Lees meer »
21aug
Let op: domeinnaamfraude!
De laatste weken krijgen wij veel meldingen van relaties dat zij telefonisch benaderd worden voor het vastleggen van een domeinnaam. In veel gevallen gaat het h…
Lees meer »
18apr
Hosting, Heartbleed en SSL certificaten
De voordelen van SSL en de verschillen in SSL.
Lees meer »


ˆBoven