Let op: domeinnaamfraude!

21 augustus 2017

De laatste weken krijgen wij veel meldingen van relaties dat zij telefonisch benaderd worden voor het vastleggen van een domeinnaam. In veel gevallen gaat het hier om domeinnaamfraude.

Hoe herken ik domeinnaamfraude?

U wordt telefonisch benaderd door iemand die zich voordoet als werknemer van een hostingbedrijf. Het ‘hostingbedrijf’ zegt dat iemand anders een domeinnaam wil registreren die erg lijkt op die van uw bedrijf. Of het gaat om dezelfde naam onder een andere extensie, zoals .eu, .info of .com. De beller zegt dat hij verplicht is om u hiervan op de hoogte te stellen. U moet snel handelen om de domeinnaam in handen te krijgen.

Hoe voorkom ik domeinnaamfraude?

Ga niet in op de aanbieding van het bedrijf. Vaak krijgt u de optie om de domeinnaam vast te leggen voor een periode van 10 jaar. Een domeinnaam wordt standaard vastgelegd voor de periode van 1 jaar. In veel gevallen betaalt u teveel voor het vastleggen van de domeinnaam.

Bij twijfel

Weet u het niet zeker of wilt u de domeinnaam voor de zekerheid vastleggen? Bel ons op 0297-745160 of stuur ons een e-mail op support@dehostingmakelaar.nl. Dan zit u er in ieder geval niet voor 10 jaar aan vast.


Naar het overzicht

 

20sep
iOS 11 geeft problemen met Office 365, oplossing onderweg
Apple lanceert iOS 11. Ben je gebruiker van Office365? Dan kun je even geen mails versturen.
Lees meer »
18apr
Hosting, Heartbleed en SSL certificaten
De voordelen van SSL en de verschillen in SSL.
Lees meer »
1nov
Hosting 2.0: Wat koopt u eigenlijk?
Hosting is een allesomvattend woord voor al uw data die ergens online te vinden is.
Lees meer »


ˆBoven