let op: domeinnaamfraude!

21-08-2017

De laatste weken krijgen wij veel meldingen van relaties dat zij telefonisch benaderd worden voor het vastleggen van een domeinnaam. In veel gevallen gaat het hier om domeinnaamfraude.

hoe herken ik domeinnaamfraude?

Je wordt telefonisch benaderd door iemand die zich voordoet als werknemer van een hostingbedrijf. Het ‘hostingbedrijf’ zegt dat iemand anders een domeinnaam wil registreren die erg lijkt op die van jouw bedrijf. Of het gaat om dezelfde naam onder een andere extensie, zoals .eu, .info of .com. De beller zegt dat hij verplicht is om je hiervan op de hoogte te stellen. Je moet snel handelen om de domeinnaam in handen te krijgen.

hoe voorkom ik domeinnaamfraude?

Ga niet in op de aanbieding van het bedrijf. Vaak krijg je de optie om de domeinnaam vast te leggen voor een periode van 10 jaar. Een domeinnaam wordt standaard vastgelegd voor de periode van 1 jaar. In veel gevallen betaal je teveel voor het vastleggen van de domeinnaam.

bij twijfel

Weet je het niet zeker of wilt u de domeinnaam voor de zekerheid vastleggen? Bel ons op 0297-745160 of stuur ons een e-mail op support@dehostingmakelaar.nl. Dan zit je er in ieder geval niet voor 10 jaar aan vast.

Terug naar het overzicht

Case studies


laat contact met je opnemen

Support
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

geef hieronder je interesse