marktaandeel wordpress neemt toe

29-08-2019

Het afgelopen jaar is het marktaandeel van WordPress verder gegroeid. Onderzoek onder de top 10 miljoen meest bezochte websites voorzien van een CMS wijst uit dat 61,2% gebruik maakt van het WordPress CMS. Sinds januari 2019 is er een groei van 1,5% gerealiseerd.

Ongelofelijk maar waar: er worden er nog steeds websites zonder CMS opgeleverd. Ongeveer 43,6% van de sites uit dit onderzoek heeft geen CMS. Dit aandeel neemt in rap tempo af, mede door de komst van handige tools - de zogenaamde sitebuilders - om snel een website in elkaar te klikken. Als er wel gekozen wordt voor een CMS, kiest men in 61,2% van de gevallen voor WordPress.  

wordpress nog steeds het meestgebruikte cms

De populariteit van WordPress onder developers en gebruikers laat zich overduidelijk meten, want geen ander CMS heeft meer dan 5% marktaandeel. Joomla is na WordPress het meest populaire CMS met 4,9% marktaandeel, gevolgd door Drupal (3,2%). Deze beide systemen verliezen momenteel marktaandeel. Ook Magento, het populaire webshop CMS, kent een daling van 0,3% sinds januari 2018 en staat nu op 1,6% marktaandeel. Sinds de switch van Magento 1 naar Magento 2, stappen steeds meer shops over op WooCommerce - juist; een e-commerce-plugin voor WordPress sites.

opkomst van sitebuilders

Sitebuilders nemen toe in populariteit. Je sluit een abonnement af, klikt de website in elkaar en voila, je kunt live. Je hebt geen omkijken naar updates. Wix groeit naar 2,1% marktaandeel, Squarespace naar 2,8% en Shopify naar 3,0%. Omdat deze partijen met licentiemodellen werken, ben je wel gebonden aan deze partij en kun je je website niet overzetten naar een andere partij. Het grote voordeel van deze platforms is dat je - in tegenstelling tot bij een WordPress CMS - je website niet up-to-date hoeft te houden. Maar wist je dat daar ook oplossingen voor zijn?

altijd up-to-date met managed wordpress hosting

In tegenstelling tot Wix, Squarespace en Shopify zit je bij WordPress niet vast aan licentiekosten. Maar je bent wel veel tijd kwijt aan het up-to-date houden van je WordPress-plugins. Doe je dat niet, dan is je website kwetsbaar en een gewild object voor hackers en cyber-criminelen. Wil je tijd besparen, maar wel up-to-date blijven met je WordPress site? Wij hebben een WordPress-platform ontwikkeld waarbij je geen omkijken meer hebt naar de updates.  

Bron: w3techs.com

Terug naar het overzicht

Case studies


laat contact met je opnemen

Support
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

geef hieronder je interesse
Wij zijn Savvii
Lees meer